مسافر سبز گيلان
مسافر سبز گيلان
مسافر سبز گيلان
نويسنده: فاطمه علي اصغر
بارگاه امامزاده سيد محمد يمني(ع) روستاي ليچاء، بنايي پر از زيبايي و تواضع
در آستان دوست
نکته
سلام صبحگاهي
چطور برسيم؟
کوچ تا کوچصفهان
بهتر است براي رسيدن به ليچاء به جاي رفتن تا رشت به کوچصفهان برويد
- اگر از تهران قصد رسيدن به بارگاه امامزاده يمني را داشته باشيد، ابتدا بايد وارد آزاد راه قزوين- رشت بشويد و راهتان را تا امامزاده هاشم (ع) ادامه دهيد. از آنجا وارد دو راهي سنگر شويد، بعد از سنگر مسير مستقيم را به سمت «کوچصفهان» ادامه دهيد. از کوچصفهان تا لشت نشاء، 10 دقيقه بيشتر راه نيست. در لشت نشاء هم از هر کسي که بپرسيد، مسير روستاي ليچاء را نشان تان مي دهد. جاده فرعي ليچاء سمت چپ ابتداي جاده لشت نشاء به «آستانه اشرفيه» قرار دارد. اين جاده فرعي کمي پر پيچ و خم است و با وجود نزديکي به لشت نشاء حدود يک ربع تا رسيدن به امامزاده راه داريد. اگر از لاهيجان قصد رفتن داريد، بايد اول به آستانه اشرفيه برويد و از آنجا هم وارد جاده لشت نشاء شويد. پنج، شش کيلومتر مانده به لشت نشاء تابلوي سمت راست، جاده فرعي روستاي ليچاء را نشان تان مي دهد.چه مي بينم؟
بارگاه نقاشي شده
- بناي بارگاه: امامزاده داراي بقعه اي کوچک است. بنايي با پلاني ساده از گونه معماري اسلامي- ايراني. بنايي چهار ضلعي که هر ضلع آن ايوان دارست و هر ايوان، چهار ستون دارد با سقفي از چوب و سفال باستان شناساني که روي آثار تاريخي روستاي خوش آب و هواي لشت نشاء مطالعه کرده اند، مي گويند که قدمت اين بنا به دوره قاجار بر مي گردد که سال 1382 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد. بنا در حياطي است سرسبز که گورستاني کوچک دارد. اولين خشت هاي اين بنا را اهالي همين روستا کار گذاشته اند اما امروز سنگ، جايگزين سفال ها و آجرهاي فروريخته بنا شده است.
- نقاشي هاي بقعه: اصلي ترين ويژگي اين بنا، نقاشي هاي ديواري آن است که بخش عمده اي از آنها از بين رفته اند اما حتي بقاياي اندک، ترک خورده و رنگ و رو رفته آن هم، زيبايي متفاوتي به آرامگاه اين امامزاده بخشيده است. نقاشي هاي بارگاه اين امامزاده هم همچون عمر بناي آن، به دوران قاجار مي رسد. تصاويري از ماجراي کربلا، معراج پيامبر (ص)، پل صراط و روز قيامت بر ديوارهاي داخلي و بيروني اين بنا توسط يک نقاش گيلاني معروف اواخر دوره قاجار نقش خورده. کارشناسان ميراثي معتقدند که اين بنا به خاطر داشتن همين نقاشي ها در منطقه گيلان منحصر به فرد شده است؛ چرا که بناهاي نقاشي شده مثل اين را تنها در شرق گيلان مي توانيد ببينيد و اين تنها بنايي در مرکز گيلان است که چنين شکل و شمايلي دارد.
- معبر روزانه: بقعه امامزاده سيد محمد(ص) هم همچون بسياري از معماري هاي ايراني- اسلامي که سبقه صفوي دارند و در دوران قاجاريه، شکل و شمايل کنوني خود را يافته اند، ترکيبي از طبيعت و معماي را در خود جاي داده است. پنجره هاي بزرگ عمارت، در چوبي آن و حتي منفذهايي که از سقف و ديوارها، نور را به داخل بنا مي آورند، روزنه هايي هستند که طبيعت به واسطه آنها به داخل بنا آمده. علاوه بر اين، صحن و محوطه اطراف بنا به نوعي طراحي شده که مردم محلي با آن بيشترين ارتباط را برقرار مي کنند؛ بنابراين اصلاً توقع نداشته باشيد که با يک بناي تاريخي و منزوي روبه رو شويد.
منبع: نشريه سرزمين من، شماره 7
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}